29.01.2019 Nye Borgerliges formand Pernille Vermund kritiserer Kristian Thulesen Dahl for at lægge sig fladt ind under Mette Frederiksen op til det kommende folketingsvalg.

”DF melder sig desværre allerede før valget ud af det borgerlige samarbejde og ind i den røde klub”.

Det siger Pernille Vermund i en kommentar til DF’s løfte til Socialdemokratiet om uanset folketingsvalgets udfald at lægge mandater til socialdemokraternes forslag om differentieret pensionsalder.

”Illusionen om DF som et borgerligt parti, man kan regne med til at gennemføre borgerlige reformer, må være endeligt brudt med dette seneste knæfald for Socialdemokratiet. Det er godt, at vi får det på det rene, inden vælgerne skal tage stilling”, siger Pernille Vermund.

Hun henviser til, at det kun er to uger siden Kristian Thulesen Dahl entydigt bakkede op om den aftale, han i 2005 indgik med den tidligere VK-regering om den langsigtede politik på området, der sikrerede, at der også ville være råd til pension, når danskerne levere længere og de store årgange forlader arbejdsmarkedet.

”Man ved efterhånden ikke hvad DF står for. De får ikke løst udlændingepolitikken, og de flakker rundt i den økonomiske politik uden at levere noget til samarbejdet i blå blok”, siger Pernille Vermund.

Nye Borgerlige er enige i, at nedslidte på arbejdsmarkedet skal have mulighed for at komme på pension, men Socialdemokratiets model er behæftet med så stor usikkerhed om, hvem der kan komme i betragtning, omkostningerne ved den og om den i det hele taget vil komme de reelt nedslidte til gavn, at den ikke bør danne grundlag for forhandlinger.

”Vi ser gerne en mere menneskelig tilgang, hvor nedslidte får lettere adgang til førtidspension, end de har i dag. De lægefaglige skøn skal i centrum i stedet for kommunernes sagsbehandlere, og de enormt bureaukratiske forløb på jobcentrene skal forenkles”, siger Pernille Vermund.