Jeg tændte for tv’et i dag for at se Mette Frederiksens tale ved Socialdemokratiets kongres. Hun er en god taler, men for mig er det vigtigt, at de pæne ord følges op af mod og vilje til handling.

Den 26. oktober holder vi vores årsmøde i Vejle. Jeg glæder mig allerede til at holde min egen tale. Kom og vær med. Du kan tilmelde dig på linket nedenfor.

Mette Frederiksen lover os et nyt asylsystem

Mette Frederiksen gentog, hvad hun også sagde i valgkampen. Hun vil ’sætte sig i spidsen’ for et nyt asylsystem, hvor man gør op med begrebet ’spontan asyl’. Et opgør, som vil betyde, at migranter ikke længere kan komme rejsende lang vejs fra og forlange asyl i Danmark.

Nu står hun i spidsen. Hun er blevet statsminister. Danskerne har givet hende magten. Så hvad venter hun på?

Hun har helt ret i, at asylsystemet er inhumant. Menneskehandlere tjener fedt, migranter drukner på middelhavet, og de få hjælpes på bekostning af de mange, der sidder tilbage i lejrene i nærområderne.

Asylsystemet er desuden hovedårsagen til de dybe skader, som er påført det danske samfund gennem de seneste snart 40 år, hvor adgangen til asyl har tiltrukket 1.000’er og atter 1.000’er af migranter, der hverken har viljen eller evnen til at leve fredeligt blandt deres danske værter.

Vi har lukket alt for mange ind i vores land, som ikke deler vores værdier, ikke overholder loven, og som ofte direkte modarbejder vores frihed, demokrati og folkestyre.

Hvorfor gør Mette Frederiksen det så ikke?

Det er rigtig mange gode grunde til at stoppe for spontan asyl, og det kan gøres med relativt enkle lovændringer uden at komme i konflikt med de såkaldte ’internationale forpligtelser.

Men når Mette Frederiksen nu HAR erkendt, at ’spontan asyl’ er noget skidt, hvorfor gør hun så ikke noget ved det?

Hun lader forstå, at hun vil have andre lande med. Det er hun da velkommen til at arbejde for, men det betyder vel ikke, at vi i Danmark skal fortsætte med skade vores eget land og støtte et inhumant system af menneskesmuglere, indtil hun MÅSKE om nogle år, kan overtale nogle andre lande til at være med?

Det er da bare at komme i gang.

For hvert år, der går, vokser skaderne på samfundet. Der kommer flere danske ofre for de kriminelle blandt asylansøgerne, og regningen til offentlig forsørgelse, kriminalforsorgen og de sociale myndigheder forbliver massiv.

Mener hun det, når hun siger asylstop?

Det er kendt viden i regeringen, at et stop for spontan asyl kan indføres uden at træde ud af Flygtningekonventionen. Dublin-forordningen er en frivillig ordning for Danmark, som vi på grund af vores retsforbehold kan opsige til hver en tid.

Desuden er migrantstrømmen lav for tiden, så det er jo netop nu, at Danmark kan rykke uden at skabe problemer for andre lande i Europa.

Det er kun mangel på politisk vilje, der står vejen for at indføre et stop for spontan asyl den dag i morgen.

Og så er jeg fremme ved problemets kerne. Jeg VIL have udlændingepolitikken løst fra bunden. Det er det alvor for Nye Borgerlige. Og jeg er flintrende ligeglad med, hvem jeg indgår aftaler med. Bare det bliver gjort.

Men kan danskerne stole på Mette Frederiksen? Mener hun det, når hun siger asylstop? Eller er det bare tom politikersnak?

Når Folketinget åbner i næste måned, stiller
Nye Borgerlige et direkte forslag om at gennemføre Mette Frederiksens idé. Det vil tvinge alle partier – også Socialdemokratiet – til at tage stilling. Så får vi se, om Mette Frederiksen udover gode talegaver også er beriget med viljen til at handle.

Det håber jeg – for Danmarks og danskernes skyld.

Mange hilsner
Pernille