Foto: Steen Raaschou

Peter Seier Christensens blog 30.09.2017

Det siges at hvis man placerer en frø i en gryde med koldt vand, og gryden derefter sættes på kogepladen, så vil frøen blive kogt ihjel, fordi den ikke registrerer den gradvise opvarmning og derfor ikke hopper ud. Det er vist en vandrehistorie, men billedet er godt. Hvis tingene ændrer sig gradvist, har vi en tendens til at tilpasse os, og vi reagerer ikke på det, som vi ville have gjort, hvis det var sket pludseligt.

Der kom militær på gaderne i Danmark i går. Det er fuldstændigt vanvittigt, at det er nødvendigt i Danmark. Jeg skrev en opdatering om det på Facebook, og en af kommentarerne var, at jeg skulle lade være med at piske en stemning op – det er jo bare fordi, politiet er overbebyrdet. Ja, det er korrekt, men jeg mener heller ikke, at det er særlig godt, at politiet må stå med maskinpistoler for at beskytte vores jødiske medborgere mod terrorangreb. Tænk at man kan beskyldes for at overreagere.

Jeg husker tydeligt den første gang, jeg så dem: de maskinpistolbevæbnede betjente. Jeg skulle til et debatmøde på Christiansborg, kort tid efter terrorangrebet ved Krudttønden, og ved sideindgangen, hvor jeg skulle ind, stod fem maskinpistolbevæbnede politibetjente for at passe på os. Jeg var chokeret, og det er jeg stadig. Jeg har været til mange møder siden, hvor de maskinpistolbevæbnede politibetjente står, og chokket bliver mindre, men jeg vil aldrig acceptere det!

Koranklodser og militær i gaderne, vi må aldrig acceptere det som normaltilstanden i Danmark. Vi skal reagere. Hoppe op af gryden. Gøre alt hvad vi kan for at bekæmpe det. Det er politikerne, der bestemmer politikken i Danmark. Og det er vælgerne, der bestemmer hvilke politikerne der sidder i Folketinget. Har de nuværende gjort det godt nok? Gør de nok i dag, hvor ingen længere kan være i tvivl om problemerne? Det afgør vælgerne og ingen andre.

Peter Seier