05.04.2020 Jeg regner med, at regeringen i begyndelsen af den kommende uge fremlægger en plan for en gradvis åbning af Danmark. Jeg forventer også, at der skal tages stilling til de hjælpepakker, der  udløber 8. juli.

Det er godt. Nedlukningen har været rigtig, men den skal ikke fortsætte længere end nødvendigt. Så snart sundhedsmyndighederne giver grønt lys, skal Danmark op i fart igen.

Jeg og Nye Borgerlige har støttet regeringen i kampen mod Corona, men vi kommer ikke til at støtte Mette Frederiksen, hvis hun med afsæt i krisen sammen med venstrefløjen vil føre Danmark og dansk økonomi i en rødere retning.

Coronakrisen har gjort noget ved os som folk, men den har ikke gjort os til socialister. Aldrig.

Hjælpepakker skal udfases

De store hjælpepakker til erhvervslivet udløber den 8. juli. Når Danmark gradvist lukkes op igen, skal de ikke forlænges. At have private virksomheder på offentlig støtte er helt igennem en rædsom situation.

Hjælpepakkerne skal afløses af varige reformer, der sætter gang i hjulene, hjælper erhvervslivet til at skabe arbejdspladser og får væksten op i gear.

Regeringen er socialdemokratisk og har sit flertal blandt de venstreorienterede partier. Det er derfor meget sandsynligt, at den økonomiske genopretningsplan, som regeringen vil fremlægge, vil ose langt væk af planøkonomi, statsstyring og tilskud.

Politikerne vil blande sig i alt

Jeg frygter virkelig, at når de røde bestemmer, vil politikerne blande sig i alt det, som politikere bør holde sig langt væk fra. Systemet kommer til at tage endnu mere af magten.

Politikerne skal erkende, at det ikke er dem, der kan skabe arbejdspladser. Politikerne kan skabe rammer, så det bliver attraktivt at investere i arbejdspladser.

Og en politik med tilskud og statsstyring vil blot gøre underskuddet større og skubbe en enorm regning videre til vores børn og børnebørn. Det er helt uansvarligt og totalt uretfærdigt over for den unge generation.

Det vil jeg og Nye Borgerlige tale stærkt imod, og jeg håber, at mine kolleger i Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti ligeledes vil træde i karakter.

Det er nu, at Danmark har brug for borgerlige reformer, der øger velstanden, så vi kan betale regningen for krisen og sikre fremtiden. Det er nu, at vi sammen i det borgerlige Danmark skal sige fra overfor mere planøkonomi, flere skatter og flere tilskud.

Coronakrisen er en helt ekstraordinær situation, der har medført helt ekstraordinære tiltag. Det må aldrig blive den nye normal.

Konkrete forslag

Jeg har fem konkrete forslag til en borgerlig kurs for en økonomisk genopretning efter krisen:

  1. Frigiv de indefrosne feriepenge
  2. Fjern afgifter på øl, vin og spiritus
  3. Halvér elafgiften for både private og virksomheder
  4. Sænk selskabsskatten til 10%, kapitalbeskatning til 25% og fjern den kommunale dækningsafgift
  5. Lad landbruget bidrage til vækst gennem øget produktion og eksport

Mine kolleger i de andre borgerlige partier har sikkert også nogle gode forslag, som peger i retning af mere frihed, større velstand og et mere borgerligt samfund.

De borgerlige må til at oppe sig

De har ikke luftet dem endnu. Indtil nu har jeg fra de kanter kun hørt om forslag, der nærmest overbyder venstrefløjen i planøkonomi. Men nu må de til at oppe sig. Tiden er til det.

For at fastholde en udvikling, der understøtter øget velstand og høj beskæftigelse, skal den private sektor i en årrække fremover vokse hurtigere end den offentlige, så der skabes en sundere balance i økonomien.

Det bør ske gennem en kontinuerlig sænkning af skattetrykket. Det betyder også, at alle ideer om at beskatte danskerne og danske virksomheder hårdere for at nå et såkaldt klimamål må skrinlægges.

Det er mit håb, at vi kan samles i de borgerlige partier om en borgerlig politik og få en gennemslagskraft i befolkningen. Det nytter ikke noget, at lederne af borgerlige partier forsøger sig som dårlige kopier af en socialdemokratisk statsminister.

Danskerne har fortjent bedre.

Kærlig hilsen
Pernille Vermund