Peter Seier Christensens blog 30.08.2017

Det er den samme historie om igen. I de seneste dage har vi endnu engang hørt om skyderier i landets største byer, som del af en konflikt mellem bander, hvis involverede medlemmer overvejende har mellemøstlig baggrund.

Oveni det er vi vidne til det ene terrorangreb efter det andet. Men fra politikernes side kommer kun de samme floskler med afstandtagen, fordømmelse og appel om sammenhold i befolkningen.

Jeg er godt og grundigt træt af at høre de samme udmeldinger som før, uden at situationen på nogen måde har ændret sig, og jeg er langt fra den eneste. Der er ingen her i Danmark, der ønsker at leve med risikoen for at blive dræbt på åben gade, hverken af kriminelle bander eller fanatiske terrorister.

Det skræmmer mig faktisk at se det fælles mønster i politikernes reaktion, uanset forbrydelsens art. Den tomme snak om at overflytte flere betjente fra grænsebevogtning til byerne, forbud mod de konkrete bander og den typiske afstandtagen til angreb, der går ud over uskyldige borgere, er et samlet udtryk for, at de ikke tør tage fat om nældens rod. De involverede kommuner bliver ved med at komme forslag til ”løsninger” i form af temamøder, bekymringssamtaler og dialog med forældrene. Noget som har været forsøgt forgæves i årevis.

Da de fleste af gerningsmændene har udenlandsk baggrund, og mange er uden dansk statsborgerskab, burde de naturligvis dømmes til omgående udvisning ved første dom. Det er ikke bare af respekt for befolkningen, at man på den måde fjerner problemerne, og de udgifter de vil udgøre ved at beholde dem. Man sætter også en klar grænse for de kriminelle at reflektere over. Vil de bo i Danmark i fredelig sameksistens med os andre, eller vil de returneres til det land, som de eller deres forældre kom fra?

Der har været alt for megen tom snak i alt for mange år. Befolkningen er konstant blevet bildt ind, at der ville blive taget hånd om problemerne, men de er kun blevet værre år for år. Det må være slut med snakken nu. Den må erstattes af handling.

Peter Seier Christensen