Vi skal holde hjulene i gang og krisen fra døren. Derfor skal vi give danskerne deres egne penge tilbage, så de kan komme ud og arbejde, sikre at færre mister deres job og færre virksomheder går konkurs.

75 milliarder indefrosset

Regeringen har indefrosset 75 milliarder kroner af danskernes feriepenge, da man lavede den nye ferielov.

Nye Borgerliges frihedsordfører, Lars Boje Mathiesen, foreslog i Folketinget, at vi giver danskernes deres egne penge tilbage – NU.

De indefrosne feriepenge skal udbetales nu i stedet for løbende over mange år. De står i dag passivt på konti i staten uden at gøre nytte. Det vil kunne forstærke krisen, som truer os, at lade dem blive stående der.

Under finanskrisen besluttede man at give danskerne deres SP-bidrag tilbage.

Den særlige tvungne pensionsordning blev ophævet, og pengene sendt ud i forbrug. Det var medvirkende til at holde hjulene i gang og hjalp til, at Danmark kom gennem krisen i 2008 – 2010.

Corona-krisen truer med at ramme ikke bare Danmark men hele verden med et kraftigt økonomisk tilbageslag. Vi må som politikere være parate til handle og handle nu for at mindske skaden på vores eget samfund.

Feriepenge skal udbetales nu

Staten kan udbetale pengene med det samme, og virksomhederne kan så indbetale dem efterhånden, som likviditeten i virksomheden er til det.

Du kan læse mere om vores forslag om udbetaling af de indefrosne feriepenge her….

Hvis vi ikke gør nok og i tide, vil masser af danskere miste deres job, og alle danskere blive fattigere på sigt.

Og så er det altså en god borgerlig læresætning, som også gælder her: Pengene ligger bedst i borgernes lommer – ikke i statens.

Hvis du er enig med os, så synes jeg, du skal melde dig ind i Nye Borgerlige. Jo flere vi er, jo stærkere står vi.

 

Bedste hilsner
Pernille Vermund