Som forsvarsordfører for Nye Borgerlige følger jeg den seneste skandalesag om svindel i Forsvaret tæt. Det er skandaløst, at der har været en praksis, som gør, at samme person kan kontrollere sig selv i forbindelse med et indkøb.

Skandaløs svindelsag i Forsvaret

Det er indlysende, at det gør både svindel og almindelig slendrian alt for let. Det er endnu mere skandaløst, når det er blevet påpeget og kritiseret i årevis.

Den seneste svindelsag i Forsvaret er bare endnu et eksempel på, hvor galt det kan gå, når systemer bliver overbelastet af bureaukrati og djøfisering.

Nu ruller hovedet på en ”Koncernstyringsdirektør” i Forsvarsministeriet – mon ministeren selv kan høre, hvor langt ude en sådan titel er i et system, hvor rygraden er dygtige, pligtopfyldende soldater, der står vagt om Danmark og danske værdier.

Svindel i Forsvaret bør føre til genopretning

Vi skal have genoprettet den selvstændige Forsvarskommando, så den militærfaglige indsigt igen kan komme i højsædet, og Forsvarschefen igen får helhedsansvaret for det danske forsvar inklusiv de styrelser, der hører til. Ministeriet har i hvert fald ikke håndteret det ansvar, der fulgte med sammenlægningen af Forsvarskommandoen og ministeriet på betryggende vis.

Jeg har de seneste dage været til flere møder med forsvarsministeren sammen med forsvarsordførerne fra de andre partier. Sagen er meget alvorlig, og der vil gennemført en ekstern undersøgelse, så det ikke kun bliver Forsvarsministeriet, som skal undersøge sig selv.

Lad os håbe, at den kan komme til bunds i, hvordan denne svindel i Forsvaret har kunnet foregå, og hvem som har ansvaret for det. Jeg har også tænkt mig at følge med i, hvad konsekvenserne for de ansvarlige bliver. Bliver der nogen konsekvenser? Eller bliver de bare flyttet til en anden stilling i samme lønramme? Det er skatteydernes penge, det drejer sig om.

Læs om Nye Borgerliges forsvarspolitik her:

  • Forsvarsbudgettet hæves til 2% af BNP
  • Mobiliseringsforsvaret genetableres
  • Materielefterslæbet skal indhentes
  • Værnepligt indføres for både mænd og kvinder
  • 10.000 indkaldes årligt til 9 måneders værnepligt
  • Nedlagte kaserner genetableres
  • En permanent og betydelig militær tilstedeværelse i Arktis

 

Peter Seier Christensen, forsvarsordfører