Statsministeren har netop holdt pressemøde. Hun skulle langt ind i pressemødet, før hun kunne mande sig op til at sige undskyld til minkavlerne for at lukke deres erhverv ned uden hjemmel.

Selve forløbet med ulovlige beslutninger og vildledning af danskerne kunne kun få ’en beklagelse’ med på vejen af Mette Frederiksen.

Sprogbruget viser tydeligt, at for Mette Fredriksen selv er Mette Frederiksen ren.

I det store hele frikender hun på pressemødet sig selv, samtidig med at de øverste embedsmænd hele vejen rundt om hende skal bære ansvar, risikerer fyring og måske endda strafansvar.

Mette Frederiksens opførsel overrasker mig ikke. Sådan har jeg ofte oplevet hende i folketingssalen. Men den forarger mig.

Det er ikke værdigt for folkestyret, at den øverste politiske leder nægter at tage ansvar, men tørrer det af på de embedsmænd, som både hun og hendes departementschef Barbara Bertelsen har herset og kommanderet med.

Mette Frederiksen burde gå af frivilligt – af hensyn til folkestyret.

Hendes ulovlige håndtering af mink-sagen sender nu dybe rystelser gennem hele statsapparatet. Der er aldrig sket noget lignende. Det er selve tilliden til vores demokrati, der står på spil. Det er rasende alvorligt.

Samtidig oplever vi en venstrefløj, der forsøger at lægge sagen død og nægter at medvirke til, at uafhængige advokater kan vurdere, om man kan stille Mette Frederiksen eller nogle af de andre ministre for en rigsret.

Kommissionen skulle ikke afgøre, om der kan rejses en rigsretssag. Det skal vi bruge en advokatvurdering til. Og det blokerer Socialdemokratiet for sammen med Radikale Venstre, SF og Enhedslisten.

Det er skammeligt og udemokratisk.

Derfor har vi i Nye Borgerlige besluttet på danskernes vegne og med økonomisk støtte fra helt almindelige mennesker at få den uafhængige advokatvurdering gennemført og afleveret til Folketinget.

Du kan deltage i initiativet på hjemmesiden www.retfærdighed.nu

Jeg vil ikke lade sagen falde. Jeg holder fast. Ikke fordi Mette Frederiksen er en socialdemokrat, der skal ned med nakken, men fordi jeg elsker mit land og vil kæmpe for vores folkestyre.

Kærlig hilsen
Pernille