06.12.2017

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har kritiseret DF kraftigt for, at partiet i 2015 bare sad på hænderne mens titusinder af migranter væltede ind over grænsen og vadede op af de danske motorveje.

Jeg mener, at DF dengang burde have sat foden ned over for Lars Løkke Rasmussen og krævet, at han lyttede til danskerne i stedet for til Merkel og havde lukket grænsen.

Det gjorde DF ikke, og det var et kæmpe svigt af et parti, der har grænsekontrol og udlændingepolitik som en absolut mærkesag og tilmed på det tidspunkt netop havde vundet et folketingsvalg og blevet det største parti i blå blok.

I disse timer og dage har DF – sådan ser det i hvert fald ud udefra – endelig taget sig sammen og sat regeringen stolen for døren.

Det er jeg utrolig glad for på danskernes vegne, og jeg håber så inderligt, at DF denne gang holder fast og ikke lader sig spise af med en lappeløsning, som Lars Løkke har for vane at servere på fadet.

DF’s krav kan vende bøtten
For DF’s krav til regeringen er måske ved første øjekast og i den form, vi har fået dem præsenteret i pressen, ikke så meget anderledes end de andre stramninger, DF har fået igennem i løbet af årene.

Men når man kigger nærmere på dem, så er DF denne gang ude med krav, som vil vende bøtten i vejret på dansk integrationspolitik gennem 35 år.

Og det er på tide, at nogen griber fat om nældens rod og siger stop. Regeringens egen integrationsminister kaldte forleden i Berlingske Tidende integrationspolitikken ’totalt mislykket’. Og det er så sandt som det er sagt.

DF forlanger, at migranterne i stedet for at blive sendt ud i kommunerne, skal sendes i statslige lejre, hvor de skal forberede sig på at vende hjem.

Det skal være slut med at sætte migranter forrest i boligkøen. Det skal være slut med hvert år at hælde op mod 8 milliarder kroner af danskernes skattepenge ned i et stort sort integrationshul, for det kommer der ikke noget godt ud af – blot flere kriminelle udlændinge på gaderne, længere kø på jobcentret og mere sharia i ghettoerne.

Det vil være et stort første skridt i forhold til at få ændret Danmarks udlændingepolitik grundlæggende, så de udlændinge, der fremover lukkes ind, er dem, der bidrager og køber ind på vores værdier. Og de andre, der ikke vil, sendes ud igen.

Næste hug asylstop
DF’s krav bør følges op af et totalt asylstop, hvorefter vi i fremtiden hjælper flygtninge i nærområderne. Det vil ligge naturligt i forlængelse af en beslutning om at oprette lejre i Danmark, at vi siger, at disse mennesker ligeså godt kunne være blevet i lejre i deres nærområder, for de skal ikke integreres i Danmark. De skal hjem igen.

Hvis DF holder fast på sit krav, og får det gennemført, ligger et asylstop snublende tæt på at kunne blive dansk politik i næste hug.

Dermed vil vi være trådt ud på den rigtige vej, hvor tilstanden med uintegrerede udlændinge ikke blot bliver værre år for år, men vil begynde at forbedre sig, så danskerne kan se en bedre fremtid i møde.

Så min opfordring til Kristian Thulesen Dahl er simpelthen: Stå fast på det vigtigste – opgøret med udlændingepolitikken.

Hvad du må give til gengæld på den økonomiske politik betyder ikke noget. For hvis vi ikke tager dette opgør nu, så kan alt andet sådan set være lige meget. Så forsvinder det Danmark, vi kender og holder af, for evigt.

Pernille Vermund