07.05.2018 ”For mig at se er den fem minutter i 12.” Sådan sagde Lars Løkke Rasmussen for nylig om integrationen i Danmark. Han lovede en straksopbremsning inden sidste valg. Det gjorde hele blå blok. Vi har set, hvordan det gik med det. Der er over 49.000, der har fået tildelt asyl eller er kommet som familiesammenført fra 2015 og frem til nu. Lars Løkke Rasmussen overtog regeringsmagten i sommeren 2015.

Socialdemokratiet siger, at de ønsker et asylstop (et stop for spontanflygtninge). Dermed er der et flertal i det nuværende Folketing for at indføre et asylstop: DF, LA og Socialdemokratiet. Men det sker ikke. Socialdemokratiets plan for et asylstop kræver sjovt nok, at Socialdemokratiet skal have regeringsmagten, før de kan begynde arbejde på at gennemføre den.

Det er blevet meget populært at være stram på udlændingepolitikken. En del af de forslag, som Nye Borgerlige har fremsat, er blevet optaget af de andre partier. Sådan var det ikke ligefrem, da vi fremsatte dem i sin tid. ”Så vild er Vermund” lød en overskrift i Ekstrabladet for blot 1½ år siden.

Det er rigtig godt, at de andre partier nu siger noget af det samme som os. Vi har været med til at rykke opinionen. Nu kan vi tale om disse ting, og ånden kan ikke kommes tilbage i flasken.

Men skal vi tro på, at de andre partier virkelig mener det, når de fremstår stramme på udlændingeområdet? De andre partier sidder i Folketinget i øjeblikket. De har magten til at gennemføre forslagene. Sker der noget? Nej, kun ubetydelige lappeløsninger. De tør ikke gribe fat om nældens rod . De tør ikke træffe de beslutninger, som skal til. Hvorfor skal vi så tro på, at det vil blive anderledes efter et valg?

Det handler er troværdighed. I Nye Borgerlige siger vi det, vi mener, og vi mener det samme efter et valg, som vi mener før et valg. Vores tre UFRAVIGELIGE krav for at være parlamentarisk grundlag for en regering er:

  1. Totalt asylstop
  2. Kriminelle udlændinge skal udvises efter første dom
  3. Udlændinge skal forsørge sig selv.

De er ufravigelige – også efter valget.

Peter Seier Christensen