Danskerne har afgivet deres stemme, og et klart flertal af dem, der stemte, ønsker at afskaffe forsvarsforbeholdet.

Jeg kan godt lide folkeafstemninger, så selvom jeg kæmpede for at holde fast i forbeholdet, anerkender jeg og respekterer, at afgørelsen er taget af danskerne.

For fremtiden ligger afgørelsen om at sende danske soldater ud i verden under EU-kommando hos flertallet i Folketinget.

Danskerne afgav i går ikke suverænitet til EU, men man kan sige, at suveræniteten, som med forbeholdet havde ligget hos danskerne, nu er overgivet til folketingspolitikerne.

Fokus skal være på forsvaret af Danmark

Vi ved, at de meget EU-begejstrede partier også er de partier, som står for en meget aktivistisk udenrigspolitik.

Jeg er bekymret for, at disse partier kommer til at bruge deres flertal til at sende danske soldater ud på missioner langt fra Danmark for at deltage i konflikter, der i bund og grund intet har med forsvaret af Danmark og danske interesser at gøre.

Fokus i mange år fremover må og skal være på genopbygningen af forsvaret, så vi kan passe på Danmark i samarbejde med vores allierede i Nato.

Man kan ikke være to steder samtidigt

Man kan ikke være to steder samtidig, og forsvaret af det danske territorium og hjælp til vores allierede i Nato – især i Østersøområdet – har absolut førsteprioritet.

Militære eventyr i Afrika skal vi hverken afsætte materiel eller soldater til på bekostning af det, der er det vigtigste – forsvaret af vores eget land.

Det ligner en glidebane, hvor de EU-begejstrede politikere nu har fået blod på tanden, og hvor deres næste træk sagtens kan blive at foreslå endnu mere magt til EU – f.eks. ved at opgive grænsekontrollen helt, som Lars Løkke Rasmussen talte varmt for under partilederdebatten i går – eller en dansk tilslutning til EU’s udlændingepolitik.

Det bliver vores opgave i Nye Borgerlige at forsøge at holde dem fra at sige ja, hver gang EU beslutter sig for endnu en militær operation.

For eksempel kom det frem i forgårs, at EU allerede nu har tre nye militæroperationer i Afrika under planlægning.

Det bliver også en opgave for os at holde fast i det, der er tilbage af dansk selvstændighed over for den glidebane mod mere EU, som der nu tages afsæt til.

Vi skal stå stærkere efter næste valg

Med de fire mandater, Nye Borgerlige har i Folketinget dag, er det begrænset, hvad vi kan gøre for at bremse de andre. Det er derfor også af den grund vigtigt, at vi efter næste valg kommer til at stå stærkere.

Den stigende opbakning, som vi møder fra danskerne og som har betydet, at vi med 18.000 medlemmer er det tredjestørste parti målt på antallet af medlemmer, skal ved næste folketingsvalg omsættes til mandater i Folketinget og til direkte indflydelse.

Vi er allerede i gang. Vores mange dygtige folketingskandidater har været på gader og stræder i de seneste par måneder.

Tiden nu er ikke til at slappe af. Vi klør på. Vi går op i gear. Næste folketingsvalg skal vindes. Mette Frederiksen skal væk, og Nye Borgerlige skal stå stærkt i alle egne af landet.

Tak til alle for indsatsen.

Kærlig hilsen
Pernille Vermund