I går sendte TV2 en dokumentar om jobcentrenes fuldstændig umenneskelige behandling af syge og nedslidte mennesker.

Vi fik gentaget nogle af de horrible historier, om hvordan syge og nedslidte piskes og plages og sendes ud i utallige ressourceforløb og jobprøvninger uden resultat.

Jeg bliver faktisk vred, når jeg ser de politiske kommentarer. Problemerne har været kendt i årevis. Alligevel stiller de partier, der de seneste tre år har siddet med magten til at lave systemet om, sig op og hyler hyklerisk om, at det er også for galt.

Det er ikke den kønneste side af folkestyret, man ser på en dag som i dag.

Hvordan tørrer du dig i numsen?

Det var præcis den samme oplevelse, jeg havde med statsminister Mette Frederiksen for to år siden, da jeg i folketingssalen konfronterede hende med Brian Larsens historie.

Brian Larsen blev totalt ydmyget af jobcentrenes sagsbehandlere, der beordrede ham til at vise, hvordan han kunne tørre sig i numsen, når nu han søgte førtidspension.

Mette Frederiksen, som i øvrigt selv har været beskæftigelsesminister og har ansvaret for det umenneskelige system, kunne da godt se, at den var helt gal, og det ’måtte man kigge på’.

Du kan se videoen fra folketingssalen nedenfor.

Hun har nu ’kigget’ i to år, og der er ikke sket en sk.., for at sige det pænt.

Menneskelige tragedier
Jobcentrene er årsag til en lang række menneskelige tragedier skabt af politikere, der elsker regler, kasser og excel-ark.

Skabt af politikere, der for alt i verden vil bestemme i stedet for at lade danskerne bestemme selv.

Skabt af politikere, der tror mere på DJØF’ernes regneark end på den almindelige menneskelige sunde fornuft.

Og desuden er jobcentrene et frygteligt frås med danskernes penge. De koster 13 mia. om året, hvoraf de 5 mia. kr. alene går til administration.

Fra før vi kom i Folketinget har vi indædt kæmpet imod den umenneskelige maskine, som jobcentrene er. Da vi kom i Folketinget i 2019 og frem til i dag har Mette Thiesen trukket det ene eksempel efter det andet frem og vist, hvor umenneskeligt og umuligt systemet er.

Mette Thiesen kæmper kampen for jobcentrenes ofre
Mette har den ihærdighed, der skal til, og ingen kan være i tvivl om, at hun har hjertet med, når hun tager de syge og udsatte menneskers sager op med politikerne og ministrene på Christiansborg.

Historien om Nick, der blev sendt i arbejdsprøvning, mens han lå i koma på hospitalet, og som først fik tildelt sin førtidspension kort før, han døde, var hård og berørte os alle.

At kommunen så krævede det udbetalte beløb tilbage fra familien, da Nick døde, slog bare hovedet på sømmet og viste den totale mangel på menneskelighed, som præger systemet.

Og Brians historie kom med igen i gårsdagens dokumenter, men der er 1.000vis af sager, som politikerne aldrig hører om.

Det eneste anstændige, politikerne kan gøre i dag, er at indrømme deres overgreb på udsatte, syge og nedslidte mennesker og lukke jobcentrene helt.

Det vil vi kæmpe for, at et borgerlige flertal efter et valg gør til virkelighed.

Hvad man så skal sætte i stedet, når jobcentrene lukkes, har vi også et godt borgerligt bud på. Det kan du læse om her: https://nyeborgerlige.dk/temasider/jobcentrene-skal-lukkes/

Kærlig hilsen
Pernille

Se videoen, hvor Mette Frederiksen konfronteres med Brian Larsens historie