Europa-Kommissionen har præsenteret et forslag til en genopretningsfond efter Coronakrisen. Fonden skal finansieres ved optagelse af fælles EU-lån på de finansielle markeder. Men danskerne skal ikke betale mere til EU!

EU vil ud at låne penge – for derefter at dele pengene ud igen til bl.a. de Sydeuropæiske medlemslande.

Samtidigt vil EU hæve budgettet. EU-Kommissionens seneste udspil til et nyt EU-budget lægger op til historisk problematisk brug af skatteborgernes penge.

Kommissionen fastholder et markant omkostningsniveau for budgetperioden 2021-2027. Ovenikøbet i en situation, hvor EU er blevet et stort land mindre efter Storbritanniens udtræden.

Vil hæve EU’s budget

I dag svarer EU-budgettet til én procent af EU-landenes bruttonationalindkomst (BNI). Men står det til Kommissionen, skal udgiftsniveauet hæves til 1,08 procent af BNI.

Det kan måske virke som en ubetydelig stigning. Men i kroner og øre taler vi om rigtig mange milliarder.

Finansministeriets beregninger viser, at stigningen vil koste Danmark 6,7 milliarder kroner i gennemsnit om året. EU-Kommissionens forslag vil derfor medføre en kæmpe regning til skatteborgerne! Dertil skal lægges 2,1 milliarder om året for at betale pengene til Genopretningsfonden. I 30 år.

Den regning skal Danmark ikke samle op.  Vi kan ikke tillade os at indskrive vores børn og børnebørn til at finansiere Sydeuropas fremtidige overforbrug.

I dag rejser statsminister Mette Frederiksen til Bruxelles. På Danmarks vegne skal hun forhandle om fonden.

Danskerne skal ikke betale mere til EU

Fra Nye Borgerliges side, har vi sagt klart nej til Genopretningsfonden og til at hæve EU´s budget. Vi ønsker ikke at give regeringen mandat til denne øvelse.

Regeringen og Folketinget skal passe på ikke at træffe drastiske beslutninger. Hverken før, under eller efter Coronakrisen.

Danske politikere skal klarsynet og velovervejet prioritere danskerne og være ansvarsfulde i omgangen med skatteborgernes penge. Det er sund fornuft!

Derfor gav vi ikke mandat til, at regeringen hæver det danske EU-bidrag. Desværre har regeringen, rød blok og de Konservative ikke lyttet til Nye Borgerlige.

De vil det anderledes. De eurofile politikere i det danske Folketing vil nu lænke alle kommende danske generationer til en planøkonomisk katastrofekurs for Danmark.

Jeg har tidligere givet det gode råd, at i politik er der en tid til at give efter, og en tid til at stå fast.

Tiden er kommet til det sidste! Danskerne skal ikke betale mere til EU!

Peter Seier Christensen
EU-ordfører