Vores økonomiske plan er den af alle partiernes, der vil have den største effekt for helt almindelige familiers husholdningsbudget. Og jeg håber, at du vil hjælpe med til at få budskabet og ovenstående figur ud, så danskerne hører om det inden valgdagen. 

For mange danskere er valget på tirsdag et valg, der i høj grad handler om økonomi og økonomisk ansvarlighed. Stigende priser på alt fra almindelige dagligvarer til el, gas og benzin udhuler økonomien for os alle. Danmark skal føres trygt igennem krisen, og danskerne skal have en hverdag med mere luft i budgettet.

Arbejderfamilien, funktionærfamilien og direktørfamilien. Alle får de mest ud af at stemme på Nye Borgerlige, viser helt nye beregninger af Cepos, der i dag er bragt i Berlingske Tidende. 

Husk det, når du stemmer på tirsdag

Hele 5.900 kr. mere om måneden til forbrug, opsparing eller noget helt tredje til helt almindelige familier. Til sammenligning vil en stemme på Lars Løkke Rasmussen og Moderaterne koste 10.300 kroner årligt i disponibel indkomst, mens familierne kun vil få 6.000 kroner af deres egne penge tilbage med Venstres økonomiske plan.

Vi vil gøre de første 90.000 kroner, du tjener om året, skattefri. Derefter skal du kun betale en flad skat på 37 %. At du kan få flere penge til dig selv, vil vi finansiere ved, at politikerne bruger færre af dine penge i det offentlige. Unødvendigt bureaukrati og tåbeligt projektmageri skal blandt andet skæres væk. 

Vi vil fjerne arbejdsmarkedsbidraget, registreringsafgiften, arveafgiften og en række afgifter på forbrugsvarer. Afgifter på eksempelvis el og benzin skal selvfølgelig også ned. Og så skal ældrechecken hæves med 1.000 kroner om måneden for de folkepensionister, der har mindst. 

Den falske, røde melodi

Mads Lundby Hansen, der er cheføkonom i Cepos, undrer sig i dagens Berlingske-artikel over, at Socialdemokratiet ikke prioriterer at lette skatten for arbejderfamilier. Jeg deler den undren, men det chokerer mig ikke. 

Næsten hver gang, man debatterer skattepolitik med venstrefløjen, skal man høre på melodien om, at skattelettelser vil gå ud over kernevelfærden. Men melodien er falsk. For vi har med vores økonomiske plan afsat 43 milliarder ekstra til kernevelfærd frem mod 2035 – til sundhed, psykiatri, ældre, børn og uddannelse. 

Hvis det er vigtigt for en, at valget på tirsdag sikrer, at danskerne får mere luft i økonomien, så skal man stemme på Nye Borgerlige.

Du kan læse Berlingske-artiklen med beregningerne her: https://www.berlingske.dk/oekonomi/cepos-har-regnet-paa-partiernes-2030-planer-det-undrer-mig-at-s-ikke