23.10.2017 Jeg skal vidne i retten i en sag om fremstilling og salg af cannabisolie til medicinsk brug.

Når jeg bliver indkaldt, vil jeg fortælle, hvorfor jeg valgte at købe cannabisolie til min mor, selvom jeg godt ved, at det ikke er tilladt at fremstille og sælge.

Jeg vil fortælle om, hvordan min mor og far fik en sidste sommer sammen i deres fælles hjem. Jeg vil fortælle om, hvordan cannabisolien hjalp til at dæmpe min mors sygdom, så hun kunne udskyde det tidspunkt, hvor plejehjemmet blev endestationen.

Min mor lider af en uhelbredelig sygdom, Huntingtons Chorea. Hun vil dø af den på et tidspunkt. Cannabisolien, som jeg købte af Claus ’Moffe’ Jensen, kan ikke helbrede min mor, men den skader hende heller ikke, og den lindrede symptomerne ved hendes sygdom.

Jeg og Nye Borgerlige går ind for at lovliggøre cannabis til medicinsk brug. For mig er det helt uforståeligt, at nogle politikere insisterer på at blande sig i, at en plante, som har været brugt medicinsk i årtusinder over store dele af verden, ikke må sælges i Danmark.

Politikerne har vedtaget en forsøgsordning, så en række patientgrupper fra næste år lovligt kan bruge cannabisolie til at lindre deres symptomer. Jeg er da glad for, at forstokkede holdninger ser ud til langsomt at blive brudt ned til fordel for fornuft.

Men jeg havde ikke tid til at vente på de nølende og tøvende politikere. Jeg købte cannabisolien af Moffe og gav den til min mor, da hun havde allermest brug for den.

Min mor fik et halvt år mere hjemme, før hun kom på plejehjem. Og hun fik en sommer mere på den båd, som hun og min far har tilbragt samtlige somre på, siden jeg var helt lille.

Det kan vi takke Moffe for, som ærligt og ordentligt solgte os cannabisolie og vejledte os i, hvordan min mor skulle bruge olien, så hun ikke blev skæv.

I Nye Borgerlige går vi ind for lov og orden. Vi opfordrer ingen til at bryde loven, selvom vi mener, at loven er forkert og bør laves om.

Sådan er det også med cannabisolien til medicinsk brug.

Personligt traf jeg et valg om at købe olien til min mor, selvom det er forbudt at fremstille og sælge. Jeg opfordrer ikke nogen til at gøre det samme, før det bliver tilladt.

Til gengæld vil jeg love, at vi i Nye Borgerlige vil arbejde på at få nedbrudt fordommene om cannabis til medicinsk brug blandt politikerne, så den dag snart kan komme, hvor mennesker som min mor kan få den lindrende naturmedicin, der kan gøre deres sidste tid lidt bedre.