Peter Seier Christensens blog 09.10.2017 Nu kommer der endelig et burka- og niqabforbud i Danmark, eller rettere et forbud mod maskering. Det er glædeligt, at vi nu får gjort op med dette symbol på islamisering og kvindeundertrykkelse. Det kan undre, at det har taget så lang tid for partierne at blive enige med sig selv om det, når en stor del af den danske befolkning længe har vist opbakning til det og at andre lande har formået at gennemføre et sådant forbud for år tilbage, uden at det er blevet omstødt af nogen højere instanser.

Siden 2011 har Frankrig og Belgien haft et forbud mod at bære burka og niqab. I to tilfælde har muslimske kvinder forsøgt at indberette forbuddet til den Europæiske Menneskerettighedsdomstol som brud på deres religionsfrihed. Domstolen omstødte begge indberetninger, med henvisning til forbuddenes formål, som er af respekt for demokratiske værdier om sameksistens og, ikke mindst, at opretholde den offentlige sikkerhed med henblik på identifikation.

Det er derfor ikke noget, som står til hinder for at indføre forbuddet.

Modstandere at forbuddet anfører blandt andet, at det er et marginalt problem, fordi der ikke er mange, der går med burka eller niqab i Danmark. Der er mange andre sjældent forekommende ting, som vi forbyder i Danmark. At noget er sjældent forekommende, er derfor ikke et godt argument for ikke at forbyde det.

Det er rigtigt, at forbuddet er en dråbe i havet i forhold til de utallige problemer, vi står med i forbindelse med den muslimske masseindvandring. Jeg mener ikke desto mindre, at det er en væsentlig beslutning. Der har været stor uenighed internt i partier som Venstre, Liberal Alliance og Socialdemokratiet, og det er glædeligt at se, at den realistisk fløj har vundet denne kamp. Lad os håbe, at det kan blive starten på en mere realistisk tilgang til problemerne fra disse partier side.  Det har taget meget lang tid at nå hertil, men bedre sent end aldrig. Der er nok at tage fat på.