Migranter skal ikke længere kunne søge spontan asyl i Danmark. Folketinget skal sætte et loft over hvor mange ikke-vestlige migranter, der lukkes ind i vores land.

Det er de rigtige budskaber, der kommer fra Mette Frederiksen og kan læses i Socialdemokraternes udlændingeudspil. Erkendelsen af den skade, politikernes fejlslagne udlændingepolitik har gjort på vores land, er gået op for hende.

DF har foreslået noget af det samme. Venstre havde ’straksopbremsning’ på valgprogrammet i 2015. Liberal Alliance ville i 2014 ’vende asylansøgere i lufthavnen’, som partileder Anders Samuelsen udtrykte det. De konservative ville før valget i 2015 ’genforhandle’ konventionerne.

Der var mange luftige forslag på banen før det seneste folketingsvalg i 2015. Politikerne kunne godt mærke, at danskerne er bekymrede over, at det Danmark vi kender og holder af er ved at forsvinde.

Politikerne svigter gang på gang
I efteråret 2015 væltede det så ind over grænsen med 10.000’er af migranter. Politikerne gjorde ingenting. Hverken DF, Venstre, Socialdemokratiet, LA eller Det Konservative Folkeparti gjorde noget af det, de havde sagt før valget.

De sad på hænderne og lod det ske. Af hensyn til Angela Merkel. Af hensyn til EU. Af hensyn til konventionerne. Uden hensyn til danskerne. Uden hensyn til vores land. Århundredets politiske svigt.

Til det kommende folketingsvalg skal vi så høre på ’modtagecentre i Afrika’ og om et ’loft over indvandring’ fra Socialdemokratiet. Mon ikke både Venstre og DF kommer med deres egne ’ørehængere’, som lyder godt, men som også blot er endnu en lappeløsning.

Kunne løses inden påske
Tilliden, til at politikerne løser problemet, stopper tilstrømningen og vender udviklingen, er svær at bevare.

Hvis de store partier mente det, de siger, kunne de sætte sig sammen i morgen og aftale et asylstop inden påske. Det gør de ikke, for de mener det ikke, og de tager ikke ansvaret for vores fædreland på sig.

Mette Frederiksen bruger ordet ansvar 16 gange i Socialdemokratiets oplæg. Men at sige det er ikke det samme som at løfte ansvaret.

Vil hun det? Løfte ansvaret. Er det et forandret Socialdemokrati, vi oplever i 2018.

Nej, det vil hun ikke. Socialdemokraterne sætter nemlig som hidtil konventionerne over danskernes interesser. Derfor bliver Socialdemokratiets udspil meget vidtløftigt og får et skær af et fatamorgana i stedet for at forholde sig konkret til de udfordringer, vi står med.

Socialdemokraterne vil oprette modtagecentre i Afrika, siger Mette Frederiksen. Den del af Socialdemokratiets forslag er udelukkende opfundet, fordi det på den måde kan se ud som om, man gør det rigtige og samtidig overholder konventionerne.

Indtil modtagecentrene bliver etableret vil socialdemokraterne bremse skaden på Danmark ved at indføre et loft over ikke-vestlig indvandring.

Loftet over ikke-vestlig indvandring, som Mette Frederiksen taler om, er dog ikke noget rigtigt loft. Det er et ’vejledende loft’. Et rigtig loft ville betyde, at Danmark skulle afvise migranter på grænsen, når loftet er nået.

Retten til asyl skal ud af lovgivningen
Det vil Mette Frederiksen ikke. Ikke fordi, det ville være ufornuftigt, men fordi, det vil kræve, at hun sætter danskernes interesser over konventionerne.

Når Mette Frederiksen har erkendt, at asylsystemet er inhumant og gør ubodelig skade på danskernes land, skal hun selvfølgelig stoppe for adgangen til asyl. Simpelthen skrive adgangen til at få asyl i Danmark ud af lovgivningen.

Det vil hun ikke – endnu. Men hun kommer til det en dag. Det kommer politikerne i de andre partier også til. Jeg vil gøre mit til, at det bliver snart.

Pernille Vermund