Det burde være selvindlysende, at hvis EU mener noget med, at demokrati og frihed skal være bærende søjler i samarbejdet, så skal man ikke lukke lande ind, der har en muslimsk flertalsbefolkning, eller bygger på islamiske værdier.

Men hvad, der er selvindlysende for mig – og heldigvis mange andre – er ikke selvindlysende for de EU-glade politikere i Danmark eller i resten af Europa.

Og EU-kommissionen, som betragter sig selv og Unionen, som en kraft, der skal opløse nationale egenarter, kulturelle særpræg, ideologiske forskelle og religiøse traditioner for at gennemføre det føderale projekt, Europas Forenede Stater, er selvsagt på samme vogn.

Derfor har vi siden efteråret diskuteret ikke om, EU skal begynde optagelsesforhandlinger med Albanien, men hvornår og hvordan.

Jeg og Nye Borgerliges tilgang er, at den proces, skal bremses. Albanien skal ikke lukkes ind i EU, så længe Danmark er medlem.

Når vi forhåbentligt inden alt for mange år får et flertal i den danske befolkning for at forlade EU, så kan de resterende lande gøre som de vil, men indtil da, vil vi kæmpe med, hvad vi har, for at forhale, bremse og forhåbentligt helt stille processen i bero.

Frankrig har opfundet et bakgear

Frankrig har været blandt de mest skeptiske over for at starte optagelsesforhandlinger med Albanien, og den danske regering har lagt sig i samme spor.

Belært af de dårlige erfaringer med Tyrkiet, ville franskmændene have indført et bakgear i forhandlingerne, så man ikke blot kan forhale forhandlingerne, men rent faktisk flytte ansøgerlandet tilbage til start.

Med opbakning fra den danske regering er det lykkedes Frankrig at få dette bakgear ind i proceduren.

Det er jeg glad for er lykkedes, for det giver mulighed for at holde datoen for eventuel optagelse af Albanien længere væk – og det er godt for Danmark.

Muslimske Albanien skal lukkes ude

Nogle gange kan det godt betale sig at være taktisk klog i forhold til at varetage Danmarks interesser. Jeg synes, det er godt for Danmark, at der er kommet et bakgear ind i proceduren.

Og det vil faktisk gerne komplimentere regeringen for.

Men det ændrer ikke en tøddel ved mit udgangspunkt, som står i indledningen. Albanien bør som et muslimsk land ikke optages i EU, så længe Danmark er medlem.

Hvis det ulykkelige alligevel skulle ske, og det kommer der til, at landene skal stemme om Albaniens optagelse, så kan jeg love, at NB’s stemmer i Folketinget vil gå i rødt.

Der er vi ikke endnu, og ind til da, vil jeg gøre mit til at det aldrig kommer så vidt. Det er derfor, jeg bruger så megen tid på Europaudvalget i Folketinget.

Meget af EU-stoffet er usigeligt kedeligt, men det handler om at tjene Danmarks interesser, hver dag – også når det kræver, at man udviser taktisk klogskab. Det forsøger jeg på, så godt jeg kan.

Mange hilsner
Peter Seier Christensen, næstformand og EU-ordfører.