Jeg spurgte i spørgetimen i Folketingssalen i dag statsministeren ind til brugerbetalingen på Storebæltsbroen.

Sådan skrev statsministeren i Jyllands-Posten nemlig  for et par år siden:

”Vi skal iværksætte tiltag, som modvirker opsplitning og et Danmark, som knækker over”.

Danmark skal hænge sammen

I Nye Borgerlige er vi helt enige. Danmark skal hænge sammen. Fra nord til syd. Fra øst til vest.

Det fascinerende bygningsværk, der står midt i Danmark, og som tidligere generationer af politikere var så fornuftige at bygge. Storebæltsbroen har snart været åben i 22 år. Brugerne har betalt for broen i alle årene.

Alligevel opkræver staten fortsat brugerbetaling på Storebæltsbroen, for i modstrid med hensigten har politikerne gang på gang hævet pengene, der skulle gå til at betale for broen.

En analyse fra Fynsk Erhverv viste for nogle år siden, at det danske samfund ville blive cirka 9 milliarder kroner rigere over tid ved at afskaffe brugerbetalingen på Storebæltsbroen.

Det er i øvrigt misvisende at kalde det brugertalingen på Storebæltssbroen. Brugerne har nemlig betalt den fulde pris. I realiteten udgør Storebælt i dag en indenlandsk toldmur, der forhindrer danskerne i at handle frit og færdes frit.

Det skal have en ende. For vores dejlige land – vores ørige – skal bindes sammen på kryds og tværs. Det er en national opgave, vi skal løfte i fællesskab. Det er på tide, at vi afskaffer den brugerbetaling på Storebæltsbroen.

Væk med toldmure

Og det mener vi i Nye Borgerlige også, at vi skal gøre på den nye Kronprinsesse Marys Bro i Frederikssund. For det er ikke rimeligt, at en kommune er skilt ad på midten af en toldmur.

Desværre afviste statsministeren vores forslag, hvilket jeg finder trist. Skiftende regeringer har altid haft behov for at bruge flere af danskernes penge, og denne regering er desværre ikke anderledes.

Men i Nye Borgerlige kæmper vi videre for et sammenhængende Danmark. Fra nord til syd. Fra øst til vest.