Da Jan gik hjem fra arbejde på værkstedet i går, nød han en god øl og sendte mig dette billede:

For Jan og mange andre danskere er valget på tirsdag et valg, der i høj grad handler om økonomi og økonomisk ansvarlighed.

Danmark skal føres trygt igennem krisen, og danskerne skal have en hverdag med mere luft i budgettet.

I Nye Borgerlige mener vi, at de første 90.000 kroner du tjener om året skal være skattefri. Derefter skal du have en flad skat på 37%.

At du kan få flere penge til dig selv vil vi finansiere ved, at vi politikere bruger færre af dine penge i det offentlige.

Unødvendigt bureaukrati og tåbeligt projektmageri skal skæres væk. Jobcentrene skal lukkes. DR skal privatiseres. Mediestøtten skal afskaffes. Planøkonomiske erhvervsstøtteordninger skal udfases. Og så skal udlændinge naturligvis forsørge sig selv.

Det er nogle af de forandringer, vi i Nye Borgerlige vil gennemføre, så vi kan få Danmark trygt gennem krisen og skatten ned for alle danskere.

Vi vil fjerne arbejdsmarkedsbidraget, registreringsafgiften, arveafgiften og en række afgifter på forbrugsvarer. Afgifter på eks. el og benzin skal naturligvis også ned.

Og så skal ældrechecken hæves med 1.000 kroner om måneden for de folkepensionister, der har allermindst. 

Hvis vi i Danmark gennemfører Nye Borgerliges økonomiske politik, så vil en almindelig arbejderfamilie med to børn få 5.900 kroner mere til sig selv om måneden.

Nu vil venstrefløjen måske prøve at bilde dig ind, at det vil går ud over kernevelfærden; at vi vil spare på sygeplejersker, politibetjente og pædagoger.

Men det passer ikke.

Vi har med vores økonomiske plan afsat 43 milliarder ekstra til kernevelfærd – til sundhed, psykiatri, ældre, børn og uddannelse frem mod 2035.

Og er du sygeplejerske, politibetjent eller pædagog, så vil din familie naturligvis også få en lettere hverdag, hvis I har 5.900 kroner mere til opsparing eller forbrug om måneden.

Det er da værd at overveje, når man nyder en god øl.

Synes du ikke?