Jeg vil gerne ønske dig og din familie et godt nytår.

Man kan ønske sig meget – også et godt år, men man får ikke så meget, med mindre man gør sig umage og kæmper for, at ønskerne skal gå i opfyldelse.

Det gælder i ens personlige liv, og det gælder i politik. Tingene flasker sig ikke altid, som man havde håbet på, og selvom man gør sig anstrengelser, så er det ikke alting, der lykkes.

Det ved jeg fra mig selv og mit eget liv, men så er det, man siger til sig selv og hinanden, at man må give den en ekstra skalle, gøre sig mere umage og kæmpe hårdere.

Der var en gang en mand, der hed Theodor Herzl. Han sagde, at ’hvis man vil det tilstrækkeligt stærkt, så behøver det ikke forblive et eventyr’. Theodor Herzl var grundlæggeren af den moderne zionisme, og 52 år efter han i 1896 skrev den lille bog Der Judenstaat, blev Israel en selvstændig stat og et hjemland for verdens jøder, der havde levet to årtusinder i landflygtighed.

Ved indgangen til 2022 vil jeg sige til dig, der er med i Nye Borgerlige, at sammen vil vi i det kommende år kæmpe endnu stærkere for, at det Danmark, vi kender og holder af, ikke skal forsvinde som sand mellem fingrene på en varm sommerstrand.

Vi skal have løst udlændingepolitikken fra bunden. Lappeløsningernes tid skal være forbi. Symbolpolitikken skal begraves. Vi skal have bæredygtige løsninger.

De udlændinge, vi giver adgang til at bo i Danmark, skal dele vores grundlæggende værdier og blive en gevinst for samfundet.

Overholder de ikke loven, skal de dømmes og udvises konsekvent.

Og udlændinges opholdstilladelse i Danmark skal altid være knyttet til arbejdsmarkedet. Har man ikke noget arbejde og kan forsørge sig selv, skal man miste sin opholdstilladelse. Permanent opholdstilladelse til udlændinge skal afskaffes.

Tre mål for 2022
For at vi kan gøre det til virkelighed, skal vi nå i mål på tre områder.

For det første skal vi have en ny regering. Socialdemokratiet og venstrefløjen kommer ikke til at løse udlændingepolitikken fra bunden. Mette Frederiksen stillede vælgerne en masse i udsyn. Hun har ikke leveret, og hun kommer heller ikke til det.

For det andet skal vi have overbevist Venstre og Det Konservative Folkeparti om, at de forældede konventioner ikke er hellige skrifter. Man kan ikke løse udlændingepolitikken fra bunden uden at fravige eller overhøre afgørelser fra for eksempel Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg. Det må de bringes til at erkende. Det er op til os at overbevise dem – det gør vi ved at overbevise deres vælgere.

Det tredje mål er derfor, at vi skal have overbevist flere danskere om, at den eneste vej frem er at løse udlændingepolitikken fra bunden inklusive et opgør med forældede konventioner som hellige skrifter.

Sammen har vi siden folketingsvalget gjort det godt. Nye Borgerlige har flere end 18.000 medlemmer. Det er kun Venstre og Socialdemokratiet, der står stærkere medlemsmæssigt. Meningsmålingerne giver os 14-16 mandater, hvis der var valg i morgen. Det er en tre- eller firedobling siden valget.

Men vi skal være stærkere, og det er ikke tiden, hvor vi kan hvile på laurbærrene. Vi vil i det nye år forstærke vores samtale med danskerne markant, bruge nye metoder til at få flere i tale og lægge flere gode og gennemarbejdede forslag til løsninger frem.

Du skal hjælpe til – alene er vi svage, sammen er vi stærke.

Missionen
Vores mission er ikke, at Nye Borgerlige skal blive et stort parti. Vores mission er at redde Danmark. Det er det, vi er sammen om. Det er det, der gør os lige så meget til en bevægelse som et parti. Det skal vi huske hinanden på hver dag.

Vi kæmper for et Danmark, hvor danskerne bestemmer meget mere selv over deres eget liv. Et land med et folk, der er bundet sammen af nogle værdier og derfor behandler hinanden med respekt og drager omsorg for hinanden i en borgerlig solidaritet.

For to år siden samlede vi de ni værdier, vi kæmper for, i et hæfte og i ni små videoer. Tilsammen kalder vi det for Den Borgerlige Renæssance. Du kan læse hæftet og se videoerne her..

Jeg tror, jeg rammer den meget godt, når jeg siger, at Mette Frederiksen ikke deler vores vision.

Det seneste år har bekræftet mig i, at Socialdemokratiet og venstrefløjen ikke ønsker at lade danskerne bestemme ret meget selv.

Hele tilgangen til corona har vist, at selvom de bedyrer det modsatte, så stoler regeringen ikke på, at danskerne kan tage ansvar for deres eget liv.

Personligt oplever jeg, at Mette Frederiksen på tv taler til mig, som om jeg er et barn. Formynderiet og krav om kontrol sætter en oprørstrang i gang i mig, som måske også er barnlig, men som jeg tror, jeg deler med rigtig mange danskere, der føler, at de faktisk godt kan styre deres eget liv – hvis de får lov.

Kravet om ensretning, adfærdsregulering og hele ideen om, ’at vi ved bedre’ er det stik modsatte af borgerlighed – i hvert fald for mig.

De borgerlige skal lægge roret hårdt om
Og når danskerne ved næste folketingsvalg – forhåbentligt allerede i 2022 – vælger at afsætte Mette Frederiksen, er det altafgørende, at en kommende borgerlig regering slår ind på en helt anden kurs.

Man kan godt have sin tvivl om, hvorvidt Søren Pape Poulsen og Jakob Ellemann-Jensen har viljen til at lægge roret hårdt om. De er mig ofte noget tøvende og vaklende og tør måske ikke rigtig gå i brechen for de borgerlige værdier.

Men så må vi i Nye Borgerlige – også på dette område – gå forrest og tage samtalen med danskerne.

Vi har lavet vores hjemmearbejde. Den Borgerlige Renæssance kan både Ellemann og Pape have god gavn af at læse.

Og i PLANEN for et mere borgerligt Danmark har vi lavet et grundigt og visionært udspil til, hvordan det kan gennemføres.

Hvis jeg og Nye Borgerlige skal se os selv i et regeringssamarbejde med de andre blå partier, så skal danskerne have lov til at bestemme meget mere selv – også over flere af deres egne penge.

Og politikerne skal bestemme meget mindre – når de altså først har løst udlændingepolitikken fra bunden.

Godt Nytår til dig og dine
Kærlig hilsen
Pernille Vermund