Det blev solgt som et kæmpe velfærdsløft, da regeringen sammen med støttepartierne indførte minimumsnormeringer på daginstitutionsområdet. Men virkeligheden endte med at blive en anden.

Børnene kommer nemlig i anden række, når det kommer til at nyde godt af skattekronerne. For som sædvanligt kræver bureaukratiet sin del først.

Foreløbigt regner man med, at hele 443 millioner skattekroner vil gå til administration, kurser og it-udgifter.

Djøfferiet er skabt af politikerne

Det gik på helt samme måde, da politikerne introducerede et “socialt frikort”, der skulle hjælpe de hjemløse. Her gik 29 af i alt 45 millioner til administration.

Og sådan går det næsten altid, når politikerne skal til at bruge af danskernes penge. Alle deres pengegaver til det offentlige kommer med et væld af nye bureaukratiske regler, når pengene skal fordeles. Regler så komplicerede, at de giver beskæftigelse til en hær af djøffere.

Men det behøver ikke at være sådan. Vi i Nye Borgerlige vil gøre op med venstrefløjens statstankegang, der har gjort os til verdensmestre i at forbruge og forspilde skattekroner.

Sæt institutionerne fri

I stedet for at forsøge at detailstyre institutionerne, bør vi sætte dem fri. Vi vil tage administrationen af pengene væk fra kommunerne og dermed skære det meste af administrationen fra.

Og i stedet for at underlægge institutionerne mere kontrol, vil vi udvise tillid til pædagoger og ledere. Vi vil fjerne så mange som muligt af de snærende regler for alt fra normering til efteruddannelse, som politikerne har fundet på.

I stedet skal pengene følge barnet. Det skal være op til de enkelte institutioner at skabe et pasningstilbud af høj kvalitet, som forældre og børn er glade for. Vi skal lade forældrene om at afgøre, hvad der er bedst for deres egne børn.

På den måde skaber vi en slankere offentlig sektor, hvor mennesket kommer før systemet.