Vi har i Nye Borgerlige ingen betænkeligheder ved at give opholds- og arbejdstilladelse til de ukrainere, der i disse dage og uger søger herop på grund af Ruslands overfald på deres land.

De skal være velkomne. De kommer fra en kultur, der ligner vores. Dem, vi allerede har her i landet, er arbejdsomme og tilpasser sig fint til danske forhold. De giver ingen problemer overhovedet.

Derfor var vi også indstillet på at lave en aftale med regeringen om en særlov for hurtigt at få ukrainerne ud på arbejdsmarkedet. De skal ikke sidde og kukkelure på et asylcenter i månedsvis, mens sagsbehandlerne i Udlændingestyrelsen hiver dem gennem bureaukratiet.

Men regeringen insisterer på, at Danmark samtidig skal give de samme rettigheder til alle migranter fra blandt andet Afghanistan, Syrien og andre lande, der i dag opholder sig i Ukraine.

Det vil vi ikke medvirke til. Vi skal ikke overtage syriske og afghanske migranter fra Ukraine, og slet ikke pr. automatik udstede 2årige opholdstilladelser og adgang til offentlig forsørgelse til migranter fra både Mellemøsten og Nordafrika.

Vi vil gerne hjælpe et folk i vores nærområde, som er blevet overfaldet af en aggressiv og voldelig nabo, men vi skal ikke lave en særlov, der gør Danmark til en magnet for migranter, så det bliver et nej til særloven fra Nye Borgerlige.

Heldigvis står vi sammen med Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti om at sige nej til at lade migranter fra Stormellemøsten omfatte af en lov, der skulle hjælpe ukrainerne.

Når sagen om en god uges tid kommer som et lovforslag i Folketingssalen, vil vi stille et ændringsforslag for at få adgangen for migranterne fjernet fra loven.

Hvis det kan komme igennem, stemmer vi for, for ukrainerne har brug for hjælp og vores støtte. Det skal der ikke herske tvivl om.

Kærlig hilsen
Mette Thiesen