Ved byrådsmødet i Næstved tirsdag d. 26. januar 2021 skulle transportudbuddet behandles. Vores byrådsmedlem Githa Nelander havde læst de særligt vedlagte bilag godt igennem og fik heldigvis sat en stopper for galskaben.

Sagen omhandler Movia, som ønsker ekstrabetaling for buskørsel på officielle danske helligdage, men de vil også have ekstrabetaling for kørsel på muslimske helligdage såsom Eid ul-Adha og Eid ul-Fitr.

Dette vil vi i Nye Borgerlige selvfølgelig ikke acceptere. Og heldigvis fik vi sat en stopper for forslaget på byrådsmødet, hvor transportudbuddet skulle behandles. Githa Nelanders ændringsforslag opnåede flertal.

Spørgsmål til ministeren

Jeg har stillet et skriftligt spørgsmål til transportministeren, for han må redegøre for omfanget af islamiske dage i transportudbuddene i Danmark – herunder hvad lovgivningen fastsætter om, hvilke dage der kan regnes som særlige i offentlige udbud.

Og på onsdag d. 10. februar stiller jeg et mundtligt spørgsmål til ham i folketingssalen om, hvorvidt han mener, det er hensigtsmæssigt, at de danske skatteborgere opkræves ekstra for muslimske helligdage.

Muslimske helligdage skal ikke finansieres af skatteborgernes penge

Movia er ejet af kommunerne. Det er danskernes eget trafikselskab. De skal derfor under ingen omstændigheder opkræve ekstra betaling for kørsel på muslimske helligdage. Muslimske helligdage hører ingen steder hjemme i den offentlige sektor og skal derfor ikke finansieres af danskernes skattekroner.

Vi hverken kan eller skal anerkende muslimske helligdage eller acceptere nogen form for offentlig særbehandling af muslimer. Islam skal ingen indflydelse have i samfundet.

I Danmark hersker danske normer og værdier

Selvfølgelig må muslimer være buschauffører, og hvis de kan få fri fra arbejde, kan de fejre deres egne helligdage, som de vil.

Men i Danmark har vi kristne helligdage, fordi Danmark er bygget på en kristen kultur, og de kristne helligdage er en del af vores nationale værdifællesskab.

Det skal ikke udvandes eller ændres hverken officielt eller sniges ind ad bagdøren gennem kommunale selskabers kontrakter.

Islam er i opposition til demokratiet, frihedsrettigheder og vores nationale værdifælleskab. Og jo mere indflydelse islam opnår i Danmark, desto mere svækker vi de værdier, der gør os danske og den kraft, som holder os sammen.

Med andre ord – islam skal ingen indflydelse have i det danske samfund.