Fredag den 29. april var jeg i folketingssalen for at fremføre mit og Nye Borgerliges forslag, der skal sætte ind over for Familieretshusets mangelfulde og skadelige praksis i højkonfliktsager – og sikre overvåget kontaktbevarende samvær.

For løgnagtige forældre skal ikke belønnes. Vi foreslår, at påstandene imod den anden forældre skal undersøges, imens der gennemføres overvåget kontaktbevarende samvær.

Samtidig skal de undersøgelser ske på en fast-track ordning, så de ikke kan blive forsinket af de andre bureaukratiske problemer, der kan være i Familieretshuset.

Jeg havde faktisk håbet, at jeg kunne trænge igennem med mit budskab om, at noget må gøres nu, efter TV2 i ugevis har sat fokus på de store problemer i det familieretlige system med dokumentaren ’Med børnene som våben’.

Astrid Krag fremstår som Komiske Ali

Alt for mange samværsforældre mister kontakten med deres børn, fordi de står sagesløse i det nuværende system over for bopælsforælderen.

Det er simpelthen sådan i dag, at en forældre kan belønnes for at lyve, fordi Familieretshuset i mange tilfælde vil tillade, at samvær med barnet ophører – uden det undersøges, hvorvidt der er hold i anklagerne.

Alligevel nægtede socialminister Astrid Krag at erkende Familieretshusets massive svigt. Ministeren ville hellere henvise til de resultater, der i hendes øjne viser gode takter.

Jeg kunne ikke lade være med at bemærke i salen, at hun fremstår som Komiske Ali. Ministeren må simpelthen være en af de eneste, der er tilfreds med Familieretshuset.

Som at sejle forbi en druknende mand

I salen påpegede jeg også, at alle forligspartierne bag Familieretshuset har en pligt til at handle, når nu de er bekendt med problemerne i lovgivningen.

Alt andet svarer til at sejle forbi en druknende mand eller køre forbi et slemt biluheld uden at handle. Og derfor burde de ansvarlige partier, der fortsat ikke vil handle, skamme sig.

Jeg og Nye Borgerlige lover at forsætte kampen for retfærdighed og retssikkerhed i familieretssystemet.