Sammen med DF har regeringen og dens støttepartier netop præsenteret fremtidens regler for elevfordeling på gymnasieområdet. Lad mig sige det meget tydeligt – det er intet mindre end en katastrofal aftale.

Centralt står nemlig, at gymnasier fremover skal optage elever på baggrund af deres forældres pengepung. Opfyldelsen af unge menneskers uddannelsesønsker bliver således betinget af, hvilke jobs deres forældre har.

Det er det stik modsatte af, hvad regeringen hævder at ville opnå. Og det er det stik modsatte af, hvad vi ønsker i Nye Borgerlige – at sikre det frie valg.

Kort sagt skal gymnasier ikke bruges som integrationsprojekter, og eleverne skal ikke tvinges til at gå på et gymnasium uden deres venner langt væk fra deres bopæl.

Derfor må en kommende borgerlig regering sætte sig for at skrotte de rødes makværk af en gymnasieaftale. Problemerne skal ikke bare flyttes rundt – men løses fra bunden.

Nej tak til tvangsfordeling

Man skal ikke tage fejl af, hvad formålet med aftalen egentligt er – tvangsfordeling af elever i integrationens navn.

Aftalepartierne italesætter aftalen som et forsøg på at blande elever på baggrund af forældrenes indkomst for at skabe en mere socialt mangfoldig sammensætning på landets gymnasier.

Men i virkeligheden handler det om at få fordelt muslimske elever ud på danske gymnasier – og omvendt fordele danske elever ud på indvandrergymnasier.

Fremover kan unge danske elever altså ikke vide sig sikker på, om de bliver placeret på et dårligt gymnasium med en stor andel ikke-vestlige elever.

Det er helt uacceptabelt. For regningen for årtiers fejlslagen udlændingepolitik skal ikke lande i teenageværelset.

Private gymnasier bliver desværre også tvangsreguleret

Den oplagte måde at undgå statslig tvangsfordeling er selvfølgelig, at forældre går sammen om at oprette privatgymnasier for at sikre det frie valg for deres og andres børn og unge.

Men selv her stikker de regeringen, dens blodrøde støttepartier og DF nu deres lange fingre ind i civilsamfundets initiativer og begrænser friheden.

Fremover bliver der nemlig sat et loft over, hvor mange elever private gymnasier må optage, fordi aftalepartierne godt ved, at ingen unge ønsker at blive tvangsplaceret på et indvandrergymnasium.

Løsningen er at hæve karakterkravet

Løsningen på problemerne med parallelsamfund og indvandrergymnasier er todelt.

Vi skal først og fremmest løse udlændingepolitikken fra bunden, så vi får sat en prop i tilstrømningen, for uden det vil problemerne fortsætte og blive værre.

Samtidig skal vi løse det konkrete problem med dårligt fungerende indvandrergymnasier. Den oplagte løsning på det problem skal findes ved at hæve karakterkravet for at blive optaget i gymnasiet.

På den måde vil mange af de elever, der udgør problemet, automatisk blive sorteret fra at komme i gymnasiet. Og dem, der ikke opfører sig ordentligt, skal selvfølgelig smides ud.