De har gjort det igen.

Regeringen har sammen med venstrefløjen besluttet sig for at suge unødvendigt mange milliarder af kroner op af lommerne på danskerne for bagefter at sende en lille del tilbage, men kun til udvalgte grupper, som de selv mener, har fortjent dem.

To milliarder skal der gives i varmehjælp, men kun til husstande, hvor indkomsten er under 650.000 kroner.

Det vil sige, at et ganske almindeligt skolelærerpar i et parcelhus med gasfyr, holdes uden for. De får ingenting. Det gælder også for et par af en politibetjent og en sygeplejerske. De får heller ikke noget.

Og dem, som er gået på folkepension i år, får heller ikke noget, for regeringen beregner grundlaget på baggrund af sidste års indtægt.

Det er helt urimeligt, og det er ganske simpelt udtryk for politikernes grådighed.

Mens alle danske familier oplever, at købekraften falder, priserne stiger og budgettet strammer til, indkasserede staten sidste år et overskud på cirka 59 milliarder kroner, og i år regner man med et overskud på cirka 17 milliarder kroner.

Det er enormt mange penge, som danskerne har betalt i skat af deres egen lomme, om som politikerne lægger i kassen til at bruge på, hvad de selv finder bedst i løbet af de kommende år.

Som Enhedslistens ordfører i dag sagde til mig i Folketinget, at hun da regnede med at skulle bruge pengene på en grøn finanslov.

Jamen, altså. Politikerne beholder milliarderne til at forfølge deres egne snævre politiske mål, mens danskerne betaler regningen.

Se videoen fra folketingssalen her

Jeg og Nye Borgerlige vil stoppe politikernes grådighed. Vi skal gøre meget mere. Den afmålte varmehjælp til nogle få, skal suppleres med reelt lavere skat og afgifter til alle.

Tiden er til, at vi ekstraordinært i år vælger at sende overskuddet i staten tilbage til danskerne. Krone for krone.

Konkret foreslog jeg i folketingssalen i dag:

–  At vi sænker bundskatten med 1% point

–  At vi fjerner elafgiften

–  At vi fjerner afgiften på benzin

Det vil komme alle danskerne til gode – også skolelærerne og sosu-assistenterne, som regeringen og venstrefløjen ikke mener skal have varmehjælp.

Samlet set koster vil det koste cirka 17 – 19 milliarder kroner, og kan sagtens finansieres af de enormt store overskud i statskassen, som politikerne har skabt ved at beskatte danskerne ud over al rimelighed.

Vores forslag har endvidere den fordel, at lettelsen kan indføres her og nu. Bundskatten kan endda sættes ned med tilbagevirkende kraft, så lettelsen gælder fra januar.

Regeringens varmehjælp, den når ifølge dem selv først ud til danskerne til august, måske først i 2023.

Nye Borgerliges langsigtede økonomiske politik står uændret. Den kan du læse mere om her….

Lars Boje Matthiesen

Se videoen fra folketingssalen her