De nyeste tal viser, at 30.000 har ansøgt om tidlig pension, og det er ikke nødvendigvis folk med ”de hårdeste jobs” som statsministeren siger.

Nye tal viser nemlig, at en tredjedel af ansøgerne er på offentlige ydelser, og slet ikke har et arbejde! Og så hænger salgstalen fra statsministeren jo ikke længere sammen med virkeligheden.

Samtidig er det eneste kriterie for at få tildelt Arne-pensionen, hvor mange år man har været på arbejdsmarkedet. Og det er uanset om det er kontorarbejde eller fysisk arbejde som murer.

I stedet for tidlig pension mener vi i Nye Borgerlige, at man skal tildeles førtidspension, hvis man er så slidt eller syg, at man ikke kan arbejde. Det skal ske på et lægefagligt grundlag – ikke som en rettighed baseret på hvor mange år man har været på arbejdsmarkedet.

Nye Borgerlige vil nedsætte et uafhængigt lægefagligt råd, som i modsætning til de kommunale sagsbehandlere kan give de syge og nedslidte en værdig og kompetent vurdering af, om de skal have en permanent eller en midlertidig førtidspension.

Den vurdering skal kunne gives hurtigt og inden for få måneder efter, man har ansøgt.

Det vil formentlig føre til, at flere danskere end i dag får en højere ydelse på førtidspension end den kontanthjælp, de er på i dag.

Det, synes vi, er rimeligt. Hvis man ikke kan arbejde, skal man have en værdig behandling og en førtidspension på et niveau, man kan leve fornuftigt af.

Det skal gælde alle, uanset antal år på arbejdsmarkedet.

Arne-pensionen er til gengæld en gave til Socialdemokratiets vælgere og, viser det sig, en gave til folk på overførselsindkomst.

Socialdemokratiet belønner kernevælgeren med flere af dine og mine penge. Præcis som Enhedslisten fik mulige ungdomsstemmer i hus ved at give ”gratis” tandlæge.

Intet i livet er gratis. Og intet er nogensinde blevet billigere af, at lade politikere bestemme og fordele vores penge ud til alle de ting som de mener du har brug for.

Men som altid forlyster de røde sig med at tage dine penge og give dem til deres egne vælgersegmenter.

Det er ”Arne” selvfølgelig ligeglad med, for socialisterne har hele hans liv fortalt ham, at penge har de andre rigeligt af.