Den ”bæredygtige” københavnske festival Tomorrow fik millioner af skattekroner. Nu er selskabet bag taget under konkursbehandling. Selskabet bag har ellers fået mindst 8,8 millioner kroner af offentlige midler i år og sidste år.  Men det var altså ikke nok til at holde sig kørende.

Københavns Kommune tildelte sidste år festivalen fem millioner kroner fra deres Megaeventpulje.

Gav støtte trods advarsler

En pulje Tomorrow slet ikke levede op til, og som Eventrådet advarede imod at tildele festivalen penge fra. Det viser dokumenter, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i. Eventrådet advarede direkte politikerne mod at give støtte. Advarslerne kom, fordi Tomorrow slet ikke lever op til kriterierne for et såkaldt megaevent.

Kultur- og Fritidsforvaltningen fulgte op med en advarsel om, at en eventuel støtte kunne gøre det umuligt at støtte andre arrangementer, som rent faktisk levede op til kravene. Alligevel blev der altså givet en støtte på fem millioner kroner sidste år.

By & Havn, der også hører under Københavns Kommune, har også haft checkhæftet fremme og betalt for at være sponsor, også til årets nu aflyste festival er der givet millionstøtte. Støtten på 3,1 millioner kroner kom fra de såkaldte overførselsmidler, som er penge, der ikke blev brugt året før.

Her anbefalede et medlem fra Socialdemokratiet i marts, at en del af de midler skulle bruges på årets Tomorrow-festival. Det godkendte Borgerrepræsentationen 5. maj, skriver Politiken.

Bag Tomorrow står en direktør for Danmarks Grønne Investeringsfond samt en serieiværksætter kendt i offentligheden. At direktører og kendisser malker de offentlige kasser er i sig selv dybt kritisabelt. Men, sagen er bare én ud af en lang række aktuelle sager, hvor danske politikere på alle niveauer fråser med danskernes surt tjente skattekroner.

I Nye Borgerlige accepterer vi ikke de andre politikeres klagesang. Vi ved godt, at de fleste andre politikere begynder at vride hænder og sende himmelvendte blikke, hver gang man taler om, at politikerne skal holde op med at misbruge så mange af vores penge. De lader som om, at hver en krone bliver brugt fornuftigt og rigtigt i dag. At den eneste løsning er at bruge endnu flere penge.

Det er helt forkert.

Frås gør den offentlige sektor dyr og dårlig

Frås er en af hovedårsagerne til, at den offentlige sektor i dag er blevet alt for dyr – og alt for dårlig. Den offentlige sektor vil blive ved med at vokse, men leverer en stadig dårligere kernevelfærd til danskerne. Politikerne bruger enormt mange penge på projekter, tilskud, styring og kontrol. Ting, som ikke skaber værdi, men kun gør livet mere besværligt. Og i sidste ende bliver vi danskere fattigere. Det kan ingen danske skatteydere være tjent med.

Allerede nu kan vi københavnere og borgere i resten af Danmark se en stadigt mere tilsandet og dysfunktionel velfærdsstat. En velfærdsstat, der hænger som et møllehjul om halsen på danskerne. En velfærdsstat, der ikke leverer den kernevelfærd, vi bør kunne forvente ud fra den betragtning af vi danskere betaler en af verdens højeste skatteprocenter.

Som spidskandidat i Københavns Storkreds til Folketinget for Nye Borgerlige tager jeg gerne et opgør med politikernes frås. Både lokalt, regionalt og nationalt. Jeg påtager mig gerne opgaven med at samle og vise konkret, hvor der massivt fråses med borgernes penge. Hvor der spildes millioner og milliarder på opgaver, som ingen i ramme alvor kan mene, er kernevelfærd. Hverken for københavnere eller for danskere i provinsen!

Lad os sammen stoppe politikernes frås med vores skattekroner!

Mange hilsner, Hans Blaaberg