Få nyt fra mig på mail

23-04-2020 I disse dage sidder jeg til forhandlinger med regeringen om besøg på plejehjem under Corona-krisen. Mange ældre sidder desværre isoleret på plejehjemmene.

I Nye Borgerlige mener vi, at der skal åbnes op for, at enkelte pårørende kan komme og hente deres ældre familiemedlemmer til en frisk gåtur.

At regeringen og sundhedsmyndighederne ikke har tænkt over en løsning for besøg på plejehjem, kan jeg simpelthen ikke forstå. Derfor har jeg forslaget med til forhandlingerne.

Jeg er godt klar over, at forholdsreglerne er til for at passe på hinanden. Det er godt, men vi skal også passe på, at vi ikke underkaster os.

Vi skal huske friheden og ansvaret. Og jeg er helt tryg ved, at danskerne selvfølgelig ikke henter et ældre familiemedlem på plejehjemmet, hvis man er syg eller har symptomer på sygdom.

At afgøre, hvad der gør et liv værd at leve, har altid været et svært spørgsmål at besvare. Og mens det næppe er muligt at svare entydigt på, så ved vi i hvert fald, hvad der er vigtigt for alle mennesker: fællesskab, familie og nære relationer.

Besøg på plejehjem er afgørende

Vi bliver nødt til at fokusere på, hvad der gør livet værd at leve for de selvsamme ældre, som vi forsøger at beskytte. For hvis livet ikke er værd at leve for dem, vi vil beskytte, er beskyttelsen ikke meget værd.

Derfor er det helt afgørende for, at vi lader plejehjemsbeboere og andre ældre have mulighed for social kontakt under Corona. Besøg på plejehjem skal ske forsvarligt, udenfor og med afstand, men det skal kunne lade sig gøre. Alt andet er en forbrydelse mod livet, der først for alvor er værdifuldt, når vi deler det med andre.

Det glæder mig, at Ældre Sagen gør sig lignende tanker om, at de ældre igen skal kunne få besøg på plejehjem under ordnede og forsvarlige rammer. I bekæmpelsen af Corona skal vi overleve – men vi skal også kunne leve.

Få nyt fra mig på mail