”Hvad hældte man i tyrkernes babymos, da de var små?” , spørger Jyllands-Posten i en leder efter folkeafstemningen i Tyrkiet, hvor 61 % af de herboende tyrkere, der stemte ved valget, stemte for Erdogans nye forfatning, som indskrænker demokratiet.

”Hvordan i himlens navn kan et menneske, der er født i München eller Middelfart, gå ind for diktatur, knægtelse af ytringsfriheden, afskaffelse af retsstaten og forfølgelse af ikke-voldelige kritikere?”, spørger JP videre.

De svarer ikke på spørgsmålet. Det er nok for politisk ukorrekt, selvom svaret er indlysende: Islam.

Jeg kan blive så træt af politikere og meningsdannere, der bliver overraskede igen og igen over, at mange muslimer i Europa slet ikke er blevet integreret og har taget vores værdier til sig. Et flertal af Europas muslimer ønsker sharialovgivning.

Jeg linker til WBZs undersøgelse nedenfor. Undersøgelsen viser, at to tredjedele af en repræsentativ gruppe af muslimer bosiddende i seks europæiske lande sætter religiøse regler højere end den sekulære lovgivning i det land, som de bor i.

Sharialovgivning er modsætningen til demokrati. Hvordan kan det så komme bag på nogen, at et flertal af tyrkerne i Europa og Danmark stemmer for mindre demokrati og mere islam i Tyrkiet. Er det fordi, de ikke kender undersøgelserne, eller at de ikke ved hvad sharia er. I så tilfælde vil jeg anbefale dem at sætte sig ind i tingene. Eller er det en bekvem måde at skubbe problemet fra sig, så man ikke behøver at tage stilling til det?

Jeg ved det ikke, men jo længere tid der går, uden at vi begynder at forholde os til problemet, jo længere tid vil det vokse, og jo større vil det være, når vi uundgåeligt bliver nødt til at tage fat om nældens rod før eller siden.

Hvor mange gange kan man blive overrasket over det samme, uden at det virker mærkeligt? Gør man det tilstrækkeligt mange gange, ender det jo med, at folk vil spørge, hvad man fik i babymosen som barn.

Peter Seier Christensen
Politisk næstfomand i Nye Borgerlige

https://www.wzb.eu/en/press-release/islamic-fundamentalism-is-widely-spread