30.12.2016 2016 blev året, hvor Nye Borgerlige stemplede ind i dansk politik.

For mig personligt har det været et fantastisk år. Tiden er fløjet afsted, og alligevel virker det som uendeligt længe siden, vi i en lille kreds i januar begyndte at samle stillere gennem det nye online-system til at blive opstillingsberettiget.

Den lille kreds blev i løbet af 2016 til flere end 3.000 medlemmer, og de 20.000 stillere var i hus i september. I november holdt vi vores første årsmøde med 450 deltagere, og i december stiftede vi lokalforening nummer 51.

Det er gået stærkt – rigtig stærkt. Undervejs har jeg mødt utrolig mange mennesker, der er engagerede i den samme sag, som vil tage kampen op for vores fælles værdier, gøre en indsats for bringe Danmark på den rette kurs gennem den kaotiske tid, vi lever i.

2016 har gjort mit liv rigere. Rigere på nye mennesker og på nye venskaber. Alle de mennesker, der er kommet ind i mit liv med inspiration, ideer, fremtidstro og vilje til at udrette store ting har også lært mig at se nye sider af mig selv.

Jeg er taknemmelig for livet sammen med min familie og mine børn – og endnu en gave fra 2016 – nu også dejlig kæreste.

Velkommen i mit liv til alle jer. Nye venner, nye bekendte, nye kampfæller.

Det er alle os tilsammen, som vil udvikle Nye Borgerlige til en politisk kraft der på god dansk demokratisk vis vil vinde Danmark tilbage. Vi bevæger os.

Nye Borgerlige vil være et parti, der vil søge indflydelse i Folketinget og i kommunalbestyrelserne. Det skal vi nok få. Men Nye Borgerlige er først og fremmest en bevægelse, der giver stemme og plads til at sige det, som de politisk korrekte og de politisk tilpassede ikke vil høre – og slet ikke sige.

Når man siger tingene som de er, vil nogen blive forargede, nogle vrede og udskammende og andre ty til benægt-benægt-benægt.

Det lever vi med. Sandheden er ofte ilde hørt, siges det, men når Nye Borgerlige siger tingene som de er, lyttes der – og der åbnes døre, som før var lukkede. Nye Borgerlige flytter noget. Vi udfordrer holdninger og forudfattede meninger.

Det vil vi blive ved med. Og derfor vil Nye Borgerlige i løbet af 2017 fortsætte med at vokse sig stærkere, og vores stemme vil blive hørt.

Danskerne gør mig til optimist
Vesten, Europa og Danmark står midt i et opbrud, men jeg er ikke pessimist. Jeg er overbevist om, at danskerne vågner op og tager affære, inden det er for sent. Vi er et ældgammelt folk i et land, der har holdt sammen i 1.000 år. Vi giver ikke op, vi overgiver os ikke.

Islam truer vores idealer, vores demokrati og vores måde at leve på. Terroren truer vores retssamfund bygget på tillid.

Og den politiske elite på Christiansborg og i EU udgør en trussel mod vores nationale fællesskab i deres dumstædige insisteren på en fejlslagen ideologi om at nedlægge nationalstaterne til fordel for et overstatsligt grænseløst EU.

Men de værdier, der binder os sammen som et folk, er stærkere end truslerne. Det vil 2017 vise.

2017 vil blive det år, hvor danskerne forlanger af politikerne, at dansk lov skal gælde i Danmark – ikke undertrykkes af forældede konventioner.

2017 vil blive det år, hvor danskerne siger stop til det stigende antal voldelige overfald, sexchikanerier og voldtægter, som udlændinge begår, og vil kræve udlændinge udvist efter første dom.

2017 vil blive det år, hvor danskerne begynder at formulere et krav til politikerne om – ikke at reformere EU indefra, men om at Danmark skal forberede et exit fra EU.

Tre-kløverregeringen med Venstre, Konservative og Liberal Alliance vil forsøge at tale de vigtigste problemer væk i stedet for at løse dem.

Jeg vil – sammen med jer og de mange danskere, der vil støtte vores bevægelse – gøre det modsatte: Sige tingene, som de er.

Jeg glæder mig til at komme i gang.

 

Godt nytår

Pernille Vermund